

Τη “συγκίνησή” του που βρίσκεται στο “κόκκινο νησί των πέτρινων χρόνων”, στην Ικαρία εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο λιμάνι του Ευδήλου.
Χαιρετίζοντας τους “αγώνες” που δόθηκαν στο παρελθόν για τη δημοκρατία από τους Ικαριώτες και τους εξόριστους στο νησί, υπογράμμισε πως “είναι διαφορετική, ευτυχώς, σήμερα η κοινωνία μας”. “Κι αυτό χάρη στους αγώνες του δημοκρατικού λαού, της Αριστεράς, όλων όσοι αντιτάχθηκαν σε χούντες και τρομοκρατία, σε εκλογικά πραξικοπήματα και βία, για να φωτίσει την πατρίδα το φως της δημοκρατίας”, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ωστόσο, πως “παρ’ όλα αυτά η πολιτική και κοινωνική αναμέτρηση ανάμεσα στη πρόοδο και τη συντήρηση, ανάμεσα στη παράταξη της κοινωνικής προστασίας και αυτή των ιδιωτικών συμφερόντων, στη παράταξη της πατριωτικής ευθύνης και σε αυτή της κύβδιλης εθνικοφροσύνης, είναι διαρκής, συνεχίζεται και εξελίσσεται σε διαφορετικές βέβαια συνθήκες”
Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα στην έξοδο από τα μνημόνια για την οποία όπως είπε, “έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να συκοφαντήσουν”, αν και “παρέδωσαν μια χώρα λεηλατημένη με ανθρωπιστική κρίση, με άδεια ταμεία και υποχρεώσεις 21 δις ευρώ το χρόνο προς στους δανειστές”.
“Και εμείς τους αφήσαμε τη χώρα έξω από τα μνημόνια, με συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με 37 δις ασφάλεια στα ταμεία και το χρέος ρυθμισμένο. Και έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάχτυλο”, σημείωσε και συνέχισε με αναφορές στη Συμφωνία των Πρεσπών, που ενώ “διασφάλισε τα εθνικά μας συμφέροντα”, “μαζί με την ακροδεξιά” τους κατηγορούσαν για “προδότες” και στον πόλεμο στην Ουκρανία, επιρρίπτοντας “προσωπική ευθύνη” στον πρωθυπουργό που “ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική”.
Σχετικά Νέα
Π. Μαρινάκης: Με ενέργειες της Πολιτείας και των Πρυτανικών Αρχών οι δράστες θα οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης
“Χθες ο πρωθυπουργός παρουσίασε δέκα μέτρα για τη βελτίωση του συστήματος δημόσιας υγείας”, ανέφερε.
Γ. Βαρουφάκης: Ο έντονος διάλογος που είχε με δημοσιογράφο σε συνέδριο στην Πάτρα – «Είστε γελοία, κυρία μου»
Επεισοδιακή κατάληξη είχε η συζητήση που είχαν η δημοσιογράφος και σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας, Σοφία.
Κ.Τσιάρας: Η ανθεκτικότητα του πρωτογενούς τομέα, άξονας για το μέλλον της αγροδιατροφής
Στον καθοριστικό ρόλο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αλλά και των εθνικών στρατηγικών σχεδίων.
Ν. Δένδιας: 1.059 κατοικίες έως το 2026 σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπαιδευτικούς και γιατρούς
«Η οικογένεια αποτελεί θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας. Ύψιστη προτεραιότητά μας, η έμπρακτη στήριξη της.