

Ο επικεφαλής της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα (13/5) ότι οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, εάν η κυβέρνησή τους συνεχίσει την επίθεσή της στη Λωρίδα της Γάζας.
ΗΧεζμπολάχ ανταλλάσσει πυρά με τον ισραηλινό στρατό κατά μήκος των νοτίων συνόρων του Λιβάνου εδώ και μήνες. Η οργάνωση λέει ότι εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ τόσο για να στηρίξει τους συμμάχους της, την παλαιστινιακή Χαμάς, όσο και για να εμποδίσει το Ισραήλ να εξαπολύσει επίθεση στον Λίβανο.
Στην ομιλία του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Σαγιέντ Χάσαν Νασράλα, επανέλαβε ότι η οργάνωσή του θα πολεμάει για όσο συνεχίζεται η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.
«Η σύνδεση του υποστηρικτικού λιβανέζικου μετώπου και της Γάζας είναι οριστική. Κανείς δεν θα μπορέσει να τα αποσυνδέσει» αυτά τα δύο, πρόσθεσε.
Λόγω των συγκρούσεων έχουν εκτοπιστεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και από τις δύο πλευρές των συνόρων και εκφράζονται φόβοι για το ξέσπασμα μεγαλύτερου πολέμου μεταξύ των δύο βαριά οπλισμένων αντιπάλων. Το Ισραήλ δηλώνει ότι θέλει να διασφαλίσει πως οι κάτοικοι του βορρά θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, είτε μέσω μιας συμφωνίας που θα επιτευχθεί με διαπραγματεύσεις είτε με στρατιωτική επίθεση εναντίον του Λιβάνου. Οι οικογένειες ήλπιζαν να επιστρέψουν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε αρχίζει το νέο σχολικό έτος.
Ο Νασράλα απευθύνθηκε στους εκτοπισμένους την Παρασκευή, λέγοντάς τους: «εάν θέλετε να λυθεί το ζήτημα, πηγαίνετε στην κυβέρνησή σας και πείτε της να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα».
Σχετικά Νέα
Ανγκόλα: Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας από τον Ιανουάριο
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.
Ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει την ΕΕ για το πρόβλημα του μεταναστευτικού που η ίδια προκάλεσε
Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Η πολυετής κρίση του μεταναστευτικού στα νότια σύνορα της Ευρώπης σήμερα.
Κλ. Σέινμπαουμ: Παράδειγμα για τον κόσμο ολόκληρο ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.
Σέινμπαουμ: «Παράδειγμα για τη Λατινική Αμερική και για τον κόσμο ολόκληρο» ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.