Ιερουσαλήμ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται φωτιά έξω από την πόλη – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί

Tην εκκένωση τεσσάρων οικισμών και ενός ψυχιατρικού νοσοκομείου διέταξαν οι αρχές, εξαιτίας πυρκαγιάς που μαίνεται έξω από την Ιερουσαλήμ.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ διέκοψε τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας για να ενημερωθεί για το σχέδιο κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, ερευνώνται πληροφορίες ότι τρεις ασθενείς του νοσοκομείου «χάθηκαν» κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης των εγκαταστάσεων.

Στο μέτωπο της φωτιάς χρησιμοποιήθηκαν και 12 αεροσκάφη μέχρι τη δύση του ηλίου. Οι φλόγες, ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων, εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν αστυνομία και στρατός.

Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι οι αρχές καθυστέρησαν να δράσουν, αναφέροντας ότι κάλεσαν πολλές φορές την αστυνομία, αλλά «τα αεροπλάνα άρχισαν να πετούν μισή ώρα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς».

«Δεν υπήρχε πουθενά αστυνομία ή πυροσβεστική», λένε οι κάτοικοι. Οι ίδιοι υποστηρίζουν, πως «η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους που οδηγούσαν στις κοινότητες αυτές με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ο κόσμος» μέσα στις επικίνδυνες περιοχές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα