

Τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας συμφώνησαν στην αποδέσμευση αποθεμάτων πετρελαίου από τα εθνικά στρατηγικά αποθεματικά τους, όπως έγινε γνωστό μετά από τηλεδιάσκεψη που είχαν την Παρασκευή για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που διαμορφώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Μετά από την τηλεδιάσκεψη, το υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως «τα μέλη του IEA συζήτησαν για επιπλέον συντονισμένες δράσεις για τα αποθέματα πετρελαίου και την αντιμετώπιση της τρέχουσας ενεργειακής κατάστασης.
Συμφωνήθηκε μια ακόμα αποδέσμευση αποθεματικών πετρελαίου στην αγορά, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα» σημειώνεται από το ιαπωνικό υπουργείο.
Την 1η Μαρτίου τα μέλη του IEA είχαν συμφωνήσει στη διάθεση 60 εκατ. βαρελιών πετρελαίου στην αγορά, υπό την ανησυχία που «γεννούν» οι πολεμικές κυρώσεις των χωρών της Δύσης στη Ρωσία, που είναι μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές δυνάμεις παγκοσμίως.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι κυρώσεις προς της Μόσχα για την Ουκρανία αναμένεται να «στερήσουν» από την παγκόσμια αγορά 3 εκατ. βαρελιών ρωσικού πετρελαίου για τον Απρίλιο.
Σχετικά Νέα
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.