Ίδρυμα Μποδοσάκη: Δωρεά η απολύμανση του δήμου Αθηναίων

Αναγνωρίζοντας ότι στις παρούσες πρωτόγνωρες συνθήκες η απολύμανση είναι εξέχουσας σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, το Ίδρυμα Μποδοσάκη αναλαμβάνει το κόστος των υλικών της απολύμανσης του δήμου Αθηναίων για τις επόμενες δύο κρίσιμες εβδομάδες και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα της πόλης, απαλλάσσοντας πλήρως τον δήμο Αθηναίων από τη σχετική δαπάνη.

Η απολύμανση γίνεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με όλον το στόλο των οχημάτων και τους εργαζόμενους της διεύθυνσης καθαριότητας του δφήμου Αθηναίων, με χρήση 8.000 λίτρων απολυμαντικού ανά ημέρα, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Η απολύμανση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, απολυμαίνονται δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, πλατείες και άλλα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, όπως οι χώροι γύρω από νοσοκομεία, σταθμοί μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτήρια, και πάρκα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε σχετικά ότι η ατομική υπευθυνότητα είναι αυτή που ενεργοποιεί τη συνολική. «Δεν είναι μόνο η κάλυψη του κόστους για τις μεγάλες επιχειρήσεις απολύμανσης που κάνουμε. Είναι και η αίσθηση συνοχής, το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ότι σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά κι όλοι καλούμαστε να συμμετάσχουμε με τον τρόπο και στον βαθμό που μπορούμε ώστε να μοιραστεί το βάρος».

Σχετικά Νέα