

Μέσω εκπτώσεων φόρου θα καλύψουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων το 30% των ποσών που θα χάσουν λόγω της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υποχρεούνται να αποδεχθούν περικοπές 40% στα εισπραττόμενα ενοίκια δικαιούνται έκπτωση, από φορολογικές οφειλές με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής από 31-7-2020 και μετά (δηλαδή από φόρο εισοδήματος ή και ΕΝΦΙΑ που θα βεβαιωθούν φέτος), ποσοστού 20% υπολογιζόμενου επί του τμήματος των μισθωμάτων το οποίο εισπράττουν τελικά, μετά την αναγκαστική μείωση κατά 40%.
Δηλαδή δικαιούνται έκπτωση φόρου ίση με ποσοστό 20% επί του 60% των μισθωμάτων. Η έκπτωση αυτή αντιστοιχεί ως ποσό στο 30% του απωλεσθέντος 40%.
Παραδείγματα:
Σε μηνιαίο μίσθωμα 100 ευρώ, το οποίο «κουρεύεται» κατά 40 ευρώ, η έκπτωση υπολογίζεται σε 20% επί των εισπραττόμενων 60 ευρώ και διαμορφώνεται σε 12 ευρώ, ποσό το οποίο ισοδυναμεί με 30% των υπολοίπων 40 ευρώ που είναι η εισοδηματική απώλεια.
Για μηνιαίο ενοίκιο 600 ευρώ, η απώλεια στο τρίμηνο για τον ιδιοκτήτη είναι 720 ευρώ και η έκπτωση φόρου που δικαιούται είναι 216 ευρώ. Επομένως η τελική ζημία για τον ιδιοκτήτη είναι 504 ευρώ.
Για μηνιαίο ενοίκιο 400 ευρώ, η συνολική απώλεια στο τετράμηνο είναι 620 ευρώ, ενώ η επιστροφή φόρου ανέρχεται σε 192 ευρώ, επομένως η τελική ζημία για τον ιδιοκτήτη είναι 448 ευρώ.
Για μηνιαίο ενοίκιο 1.000 ευρώ, η συνολική απώλεια στο τετράμηνο είναι 1.600 ευρώ και η επιστροφή φόρου που δικαιούται ο ιδιοκτήτης φτάνει στα 480 ευρώ, επομένως η τελική ζημία είναι 1.120 ευρώ.
Σχετικά Νέα
ΤτΕ: Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2025
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου η εισερχόμενη ταξιδιωτική.
Live η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων στήριξης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός
Σε απευθείας σύνδεση με το ertnews.gr η εξειδίκευση από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης των μέτρων στήριξης που εξήγγειλε.
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.
Φορολογικές δηλώσεις: Την Παρασκευή η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων
Χρονικό περιθώριο, έως το τέλος του μήνα έχουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι, που κατά.