

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να άρει η Ιαπωνία την υποχρέωση των προκαταρκτικών διαγνωστικών τεστ για την COVID-19 για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «The Nikkei».
H Ιαπωνία εφαρμόζει μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα κατά της πανδημίας στα σύνορά της, σε σύγκριση με πιο αναπτυγμένες οικονομίες παγκοσμίως. Απαιτεί από τους ταξιδιώτες να παρουσιάσουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο πρέπει να γίνει εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρησή τους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα τον ακριβή χρόνο χαλάρωσης των μέτρων που εφαρμόζονται στα σύνορα, δηλώνοντας ότι αυτός συναρτάται από τις συνθήκες της πανδημίας COVID-19 στην Ιαπωνία, αλλά και στο εξωτερικό.
«Μαζί με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης, προωθούμε επίσης, τις οικονομικές δραστηριότητες και αναφορικά με τα μέτρα ελέγχου στα σύνορα, θα τα χαλαρώσουμε σταδιακά, ενώ θα κρατάμε σε ισορροπία αυτές τις δύο διαστάσεις» δήλωσε ο Ματσούνο στους δημοσιογράφους, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.
Εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας της Ιαπωνίας δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού.
Άνοιξαν τα σύνορα τον Ιούνιο μετά από δύο χρόνια
Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα που αναρρώνει από την COVID στο σπίτι του, αφού εντοπίστηκε θετικός την Κυριακή, είχε δηλώσει τον Μάιο ότι επιθυμεί να ευθυγραμμίσει τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σύνορα της Ιαπωνίας, με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες που είναι μέλη της ομάδας κρατών G7.
H Ιαπωνία τον Ιούνιο άνοιξε τα σύνορα της στους τουρίστες, για πρώτη φορά μέσα σε μία διετία, ενώ αυτοί πρέπει να λαμβάνουν βίζες και να ακολουθούν προκαθορισμένα τουριστικά πακέτα.
Επιχειρηματικές ενώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Ιαπωνίας παροτρύνουν για τη μεγαλύτερη χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα εμπεριέχουν τον κίνδυνο οικονομικής οπισθοδρόμησης για την Ιαπωνία.
Σχετικά Νέα
Συγχαρητήρια Μπάιντεν στους χειριστές του F-22 που κατέρριψε το κινεζικό μπαλόνι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τους πιλότους που κατέρριψαν «επιτυχώς» το κινεζικό μπαλόνι το οποίο.
Τουρκία: Συνελήφθησαν 15 άτομα για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων σε προξενεία
Στη φυλακή οδηγήθηκαν 15 μέλη του Daesh που συνελήφθησαν στην Τουρκία με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες.
Στέλεχος Microsoft: Το Ιράν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Charlie Hebdo
Την Τεχεράνη υπέδειξε ως υπεύθυνη για την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, κορυφαίο στέλεχος.
18χρονη έγινε πολυεκατομμυριούχος στην πρώτη της λοταρία στον Καναδά
Μια 18χρονη φοιτήτρια, που έπαιξε λοταρία για πρώτη φορά στη ζωή της, κέρδισε 48 εκατομμύρια δολάρια και έγινε.