Ιαπωνία: Σε επίπεδα ρεκόρ οι παιδικές αυτοκτονίες τη χρονιά της πανδημίας

Σε ύψος-ρεκόρ ανέρχονται οι παιδικές αυτοκτονίες στην Ιαπωνία, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Παιδείας της χώρας, καθώς κατά το σχολικό έτος 2020 σημείωσαν ετήσια άνοδο κατά 31%.

Η Ιαπωνία κατέγραψε 415 αυτοκτονίες ανηλίκων ηλικίας από έξι έως 18 ετών μέσα σε έναν χρόνο, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 1974 όταν άρχισαν να τηρούνται σχετικά στοιχεία.

Οι αυτοκτονίες των παιδιών αυτών αποδίδονται σε μια σειρά παραγόντων, όπως τα οικογενειακά προβλήματα, οι κακοί βαθμοί στο σχολείο, οι σχέσεις με άλλα παιδιά και οι ασθένειες, σύμφωνα με το κρατικό κανάλι ΝΗΚ. Πάντως ο λόγος των μισών και πλέον αυτοκτονιών παραμένει άγνωστος.

Το προηγούμενο σχολικό έτος είχαν καταγραφεί 317 παιδικές αυτοκτονίες.

«Η αύξηση στις αυτοκτονίες είναι εξαιρετικά ανησυχητική», δήλωσε στο ΝΗΚ αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Παιδείας, το οποίο διεξάγει κάθε χρόνο έρευνα σε όλες τις βαθμίδες για τη συλλογή στοιχείων περί αυτοκτονιών, εκφοβισμού και εγκατάλειψης του σχολείου.
Η φετινή έκθεση έδειξε επίσης ότι πάνω από 190.000 παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου έλειπαν από τις τάξεις τους για περισσότερες από 30 ημέρες, κάτι που επίσης συνιστά ρεκόρ και αύξηση κατά 8% από την προηγούμενη σχολική χρονιά.

«Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η πανδημία προκάλεσε αλλαγές στο σχολικό και το οικογενειακό περιβάλλον, με συνέπειες στη συμπεριφορά των παιδιών”, είπε ο ίδιος αξιωματούχος στο ΝΗΚ.

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα