Ιαπωνία: Οι ΗΠΑ θέλουν συμφωνία για το εμπόριο μέσα σε 90 ημέρες – Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Ιαπωνία εντός της τρέχουσας περιόδου 90 ημερών, κατά την οποία έχει “παγώσει” η επιβολή αμοιβαίων δασμών, όπως δήλωσε Ιάπωνας απεσταλμένος μετά από συνομιλίες στην Ουάσινγκτον.

Ο Ιάπωνας απεσταλμένος για θέματα δασμών, Ριόσεϊ Ακαζάουα, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον θέλει να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία, προσθέτοντας πως και η ιαπωνική πλευρά επιθυμεί να κινηθεί γρήγορα.

«Κατάλαβα πως οι ΗΠΑ επιθυμούν να κλείσουν μια συμφωνία εντός των 90 ημερών. Κι από τη δική μας πλευρά, θέλουμε να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε ο Ακαζάουα στην αμερικανική πρωτεύουσα, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων.

Το σχόλιο έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στο διεθνές εμπόριο, με την Ουάσινγκτον να πιέζει για «αμοιβαία» εμπορικά μέτρα, ενώ οι δύο χώρες προσπαθούν να αποφύγουν την επιβολή νέων δασμών.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα