

Οι ιαπωνικές αρχές ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα την επιχείρηση αναζήτησης δεκάδων ναυτικών που αγνοούνται μετά τη βύθιση πλοίου μεταφοράς ζωντανών ζώων την Τετάρτη στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, όμως η θαλασσοταραχή και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες εμποδίζουν τη συμμετοχή στις έρευνες πλοίων.
Το λιμενικό της Ιαπωνίας διέσωσε χθες Παρασκευή δεύτερο επιζώντα από το Gulf Livestock 1. Το πλοίο είχε 43μελές πλήρωμα και μετέφερε 5.800 αγελάδες από τη Νέα Ζηλανδία σε κινεζικό λιμάνι όταν έπεσε σε τρικυμία η οποία προκλήθηκε από τον τυφώνα Μαϊσάκ. Εξέπεμψε σήμα κινδύνου τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 185 χιλιομέτρων από το νησί Αμάμι Οσίμα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.
Ένας νέος τυφώνας, ακόμη πιο ισχυρός, ο Χάισεν, αναμένεται να πλήξει σήμερα την Ιαπωνία, με ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα 290 χιλιομέτρων την ώρα.
«Επαναλάβαμε τις επιχειρήσεις αναζήτησης σήμερα το πρωί με τη βοήθεια ενός αεροπλάνου», δήλωσε αξιωματούχος του λιμενικού. «Όμως εξαιτίας των μεγάλων κυμάτων δεν μπορούμε να στείλουμε στο σημείο πλοία», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την τύχη των 40 μελών του πληρώματος του Gulf Livestock 1 τα οποία εξακολουθούν να αγνοούνται.
Ένας πρώτος επιζών εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ χθες ανασύρθηκε από τη θάλασσα το πτώμα ενός άλλου ναύτη. Το πλήρωμα αποτελούνταν από 39 Φιλιππινέζους, δύο Νεοζηλανδούς και δύο Αυστραλούς.
Ο τυφώνας Χάισεν πλησίαζε σήμερα στην Οκινάουα, στο νότιο τμήμα της Ιαπωνίας, και στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθεί προς το νησί Κιουσού. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή μέρη.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.
Πούτιν: Οι μάχες στην Ουκρανία ξαναρχίζουν – “Θετική” η Ρωσία σε ειρηνευτικές προτάσεις
Οι μάχες στην Ουκρανία αρχίζουν ξανά, μετά την εκεχειρία του Πάσχα, τόνισε ο πρόεδρος.
Νέα επίθεση Τραμπ στον επικεφαλής της FED – Τον χαρακτήρισε «τεράστιο loser»
Κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, επιτέθηκε και πάλι ο.