Ιαπωνία: Έρευνα για εμπλοκή ρωσόφιλων χάκερ σε κυβερνοεπίθεση

Το Τόκιο διερευνά την πιθανή εμπλοκή μιας ομάδας, που υποστηρίζει τη ρωσική κυβέρνηση, σε μία κυβερνοεπίθεση για τη διακοπή της προσφοράς υπηρεσιών από ηλεκτρονικές σελίδες της ιαπωνικής κυβέρνησης την Τρίτη σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

Την επίθεση και τη διεξαγωγή της έρευνας επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.

Η επίθεση κατέστησε προσωρινά αδύνατη την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές σελίδες, συμπεριλαμβανομένου και της ψηφιακής πύλης της διοίκησης ηλεκτρονικών κυβερνητικών υπηρεσιών (e-Gov) σύμφωνα με την ΝΗΚ.

Εξαιτίας της επίθεσης δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση σε περισσότερες από 20 ηλεκτρονικές σελίδες τεσσάρων υπουργείων της κυβέρνησης την Τρίτη το βράδυ, αλλά οι συνδέσεις αποκαταστάθηκαν την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τον Ματσούνο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  δεν εντόπισε κάποια διαρροή πληροφοριών, όπως πρόσθεσε ο ίδιος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε επιθέσεις αυτού του τύπου, οι χάκερ προσπαθούν να πλημμυρίσουν το διαδίκτυο με μεγάλο όγκο δεδομένων επισκεψιμότητας, ώστε να παραλύσουν τη λειτουργία των σελίδων.

Η ομάδα “Killnet”, που υποστηρίζει τη ρωσική κυβέρνηση, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι φέρει την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η NHK.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα