

Τα εννέα από τα έντεκα μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί και αναζητούνται τα άλλα δύο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιαπωνικού λιμενικού.
Δύο ναυτικοί εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο νωρίτερα σήμερα δεξαμενόπλοιου υπό σημαία Νότιας Κορέας με ενδεκαμελές πλήρωμα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το ιαπωνικό λιμενικό σώμα.
Εννέα από τα μέλη του πληρώματος —αποτελείται από δύο υπηκόους Νότιας Κορέας, οκτώ υπηκόους Ινδονησίας και έναν υπήκοο Κίνας— διασώθηκαν και το λιμενικό συνεχίζει «την αναζήτηση των υπολοίπων δύο», εξήγησε εκπρόσωπος του ιαπωνικού λιμενικού στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το δεξαμενόπλοιο «μετέφερε ακρυλικό οξύ» ωστόσο «δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει διαρροή στον ωκεανό» ακόμη, είπε ο εκπρόσωπος. Ανέφερε επίσης πως δεν είχε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των έξι ναυτικών οι οποίοι διασώθηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
Σε πλάνα που μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK διακρίνονται το κόκκινο κύτος του δεξαμενόπλοιου που αναποδογύρισε, σωστική λέμβος και σκάφος του ιαπωνικού λιμενικού σώματος εν μέσω ψηλών κυμάτων, καθώς κι ελικόπτερο που κάνει υπέρπτηση στην περιοχή.
Το πλήρωμα ειδοποίησε την ιαπωνική ακτοφυλακή πως το πλοίο αναποδογύριζε και ζήτησε βοήθεια κοντά στη νήσο Μουτσούρε, στα ανοικτά των νοτιοδυτικών ακτών της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το NHK.
Το ιαπωνικό λιμενικό σώμα έλαβε την ειδοποίηση πως το δεξαμενόπλοιο κινδύνευε «λίγο μετά τις 07:00» (τοπική ώρα· τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του.
Σύμφωνα με το NHK, το πλοίο ονομάζεται Keoyoung Sun.
Κατά τα δεδομένα του εξειδικευμένου ιστοτόπου VesselFinder, πρόκειται για δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων ή/και υδρογονανθράκων που ναυπηγήθηκε το 1996 κι έχει μήκος 69 μέτρων.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν ο Πούτιν προτίθεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εφ’ όλης της.
Ουρουγουάη: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ.
Φεστιβάλ των Καννών: Η Ζιλιέτ Μπινός αποτίει φόρο τιμής στην Παλαιστίνια φωτορεπόρτερ Φάτιμα Χασούνα που σκοτώθηκε στη Γάζα
Η διεθνούς φήμης Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός απέτισε φόρο τιμής στην Παλαιστίνια φωτορεπόρτερ Φάτιμα.
Αδέρφια Μενέντεζ: Ξεκίνησε η επανεξέταση που θα κρίνει αν θα αποφυλακιστούν έπειτα από 29 χρόνια
Ο δικαστής του Λος Άντζελες κλήθηκε να αποφασίσει την Τρίτη (12.05.2025) αν τα αδέρφια.