Η Ζανέτ Τσίπρα υπεύθυνη ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής

Συντονίστρια της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική, εκλέχθηκε η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Η εκλογή της Ζανέτ Τσίπρα στην συγκεκριμένη θέση έδωσε κι άλλη αφορμή για διχασμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάποιοι δεν χάρηκαν από αυτή την εξέλιξη. Κερδισμένος όπως αναφέρεται είναι ο Χρήστος Σπίρτζης, που συνδέεται πολιτικά και φιλικά με τη Ζανέτ Τσίπρα. Και αυτό γιατί σύμφωνα με την στήλη “Μικροπολιτικός”, στη συγκεκριμένη εκλογή ο κ. Σπίρτζης λειτούργησε ως “κομματάρχης” και κερδίζοντας τη “μάχη” πρόκρινε την αδερφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση, την οποία και κέρδισε εν πολλοίς.

Σύμφωνα με τα “ΤΑ ΝΕΑ”, η εκλογή της αδερφής Τσίπρα αυτή τη θέση, ήρθε μετά από συγκρούσεις των προεδρικών του κόμματος με τη συνεργασία “Ομπρέλας – ΡΕΝΕ”, που στηρίχθηκε ανοιχτά μεταξύ άλλων από τους βουλευτές Νάσο Αθανασίου και Πάνο Σκουρολιάκο, αλλά και από κεντρικό οργανωτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του στελέχους, Εφης Καλαμαρά.

Στο κείμενο “φωτιά” των μελών της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης, καταγγέλθηκαν “τρικολοποδιές” και μεθοδεύσεις ενώ καταγγέλθηκε επίσης η στήριξη της κ. Καλαμαρά στο κοινό μέτωπο “Ομπρέλας – ΡΕΝΕ”. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στελέχη της περιοχής κατήγγειλαν ακόμη και “κλειστά μάτια” του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, κομματική γραφειοκρατία, αντιδημοκρατικές ενέργειες, και πολλά τηλεφωνήματα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση από κεντρικά στελέχη.

Ωστόσο το μέτωπο κατά των προεδρικών, δεν δικαιώθηκε. Η συνεργασία “Ομπρέλας-ΡΕΝΕ” πήρε 13 από 35 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ενώ η πλειοψηφία της Νομαρχιακής με συντονιστή τον Λ. Μπεχράκη, που στηρίχτηκε από τον Χρήστο Σπίρτζη και το μέλος της Κ.Ε. Ζανέτ Τσίπρα εξέλεξε 22 μέλη, διασφαλίζοντας το 64% της οργάνωσης Ανατολικής Αττικής.

Η εκλογή της Ζανέτ Τσίπρα, φανερώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να τραβήξει τα χαλινάρια στο κόμμα. Προσπαθεί να το επιτύχει αυτό με άνθρωπο από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον που έχει δείξει πως εμπιστεύεται απόλυτα αν κρίνουμε και από την επιλογή του εξαδέλφου Γιώργου Τσίπρα ως αναπληρωτή τομεάρχη Άμυνας της Κ.Ο. του κόμματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα