Η Wood αναμένει ότι η ΝΔ θα κυβερνήσει σε συνασπισμό με το Κίνημα Αλλαγής

Θετική αντίδραση στις αγορές μετοχών και ομολόγων στον απόηχο του αποτελέσματος των εκλογών αναμένει η Wood.

Οπως αναφέρει ο οίκος, η Ελλάδα πιθανότατα γυρίζει σελίδα στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές. Αν και δεν αναμένονται τεράστιες αλλαγές πολιτικής με την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται μια κυβέρνηση πιο φιλική προς τις αγορές, με στόχευση τη μείωση των φόρων, την αύξηση των ξένων επενδύσεων και την ολοκλήρωση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Η ΝΔ είναι σε τροχιά για να αναλάβει τη διακυβέρνηση, με καλές πιθανότητες να πετύχει αυτοδυναμία, εάν χάσουν ψήφους τα δυο μικρά κόμματα που έλαβαν ποσοστό άνω του 3% στις ευρωεκλογές.

Εάν η Νέα Δημοκρατία δεν πετύχει αυτοδυναμία, η Wood αναμένει ότι θα κυβερνήσει σε συνασπισμό με το Κίνημα Αλλαγής, οδηγώντας σε πολιτική σταθερότητα για τέσσερα χρόνια.

Η αντίδραση της αγοράς

Η Wood σημειώνει ότι η ευρεία νίκη της ΝΔ και οι προσδοκίες για άνετη επικράτηση στις κοινοβουλευτικές εκλογές θα τύχουν θερμού καλωσορίσματος από τους επενδυτές.

Ο οίκος διατηρεί τη θετική του στάση για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.Κορυφαία επιλογή της είναι η Eurobank λόγω της ορατότητας που υπάρχει στο μέτωπο της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων.

Από τις μη τραπεζικές μετοχές, ο οίκος προτιμά τον ΟΠΑΠ (λόγω υψηλού μερίσματος και ισχυρής παραγωγής ταμειακών ροών) και τη Jumbo(ως αναπτυξιακό story με χαμηλούς πολλαπλασιαστές και χαμηλή μόχλευση ισολογισμού).

Σχετικά Νέα