Η Βρετανία σχεδιάζει να πιέσει την ομάδα G7 για κυρώσεις κατά των Ταλιμπάν

Η Βρετανία σχεδιάζει να ασκήσει πιέσεις στους ηγέτες της G7, κατά την προγραμματισμένη συνάντησή τους την Τρίτη για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος των Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ηγείται της ομάδας που περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τον Καναδά, συγκάλεσε την προηγούμενη Κυριακή τηλεδιάσκεψη μετά την ταχεία κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Η Βρετανία πιστεύει ότι η ομάδα των G7 θα πρέπει να εξετάσει οικονομικές κυρώσεις και να σταματήσει τη βοήθεια προς το Αφγανιστάν εάν οι Ταλιμπάν προβούν σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιτρέψουν στο έδαφός της να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο για ισλαμιστές μαχητές, δήλωσε την Κυριακή Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος, στο πρακτορείο Reuters.

Βέβαια, οι κυρώσεις κατά των Ταλιμπάν είναι απίθανο να υιοθετηθούν αμέσως, δήλωσε Δυτικός διπλωμάτης.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ έθεσε για πρώτη φορά την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων για να πιέσει τους Ταλιμπάν την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα