

Η Βρετανία πρόσθεσε σήμερα τις κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν στον κατάλογο κυρώσεών της, ακολουθώντας την κίνηση των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια, όπως τη χαρακτήρισε, να στοχοποιηθεί ο τρόπος ζωής αυτών που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου.
Ύστερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Βρετανία και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι ανακοίνωσαν πακέτα κυρώσεων σε βάρος της πλούσιας ελίτ της Μόσχας, βασικών βιομηχανιών της χώρας καθώς και της πρόσβασής της στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Με βάση την επικαιροποίηση του βρετανικού καταλόγου κυρώσεων που ανακοινώθηκε σήμερα, ‘παγώνουν’ τα περιουσιακά στοιχεία των ενηλίκων θυγατέρων του Πούτιν, της Κατερίνα Τιχόνοβα και της Μαρία Βορόντσοβα, καθώς και της Σεργκέγεβνα Βινοκούροβα, κόρης του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Και στις τρεις επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
«Το πακέτο πρωτόγνωρων κυρώσεών μας πλήττει την ελίτ και τις οικογένειές τους, ενώ υποβαθμίζει τη ρωσική οικονομία σε μια κλίμακα που η Ρωσία δεν έχει ξαναδεί από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης», δήλωσε σε ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.
Advertisement
Η Βρετανία δήλωσε επίσης ότι η ανάλυσή της καταδεικνύει πως η Ρωσία οδεύει προς τη βαθύτερη ύφεσή της από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Η Βρετανία εκτιμά ότι το 60% των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ρωσίας έχει ‘παγώσει’ ως αποτέλεσμα των διεθνών κυρώσεων.
Χθες, το Κρεμλίνο, που υποστηρίζει ότι οι ενέργειές του είναι μια ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’ για τον αφοπλισμό και την ‘αποναζιστικοποίηση’ της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η κίνηση σε βάρος των θυγατέρων του Πούτιν εντάσσεται σε μια ευρύτερη φρενίτιδα της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.