

Οι βρετανικές αρχές επέβαλαν σήμερα (11.02.2025) κυρώσεις στη ρωσική ομάδα χάκερς με την ονομασία «Zservers» και σε έξι μέλη της, με την κατηγορία ότι είχαν μερίδιο ευθύνης στη διευκόλυνση των επιθέσεων με ransomware που προκαλούν καταστροφές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι κυρώσεις, τις οποίες επέβαλαν οι Βρετανοί σε συντονισμό με τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, θα έχουν ως αποτέλεσμα την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στην ομάδα χάκερς «Zservers» και στη βρετανική εταιρεία – βιτρίνα της, XHOST Internet Solutions LP, καθώς επίσης και την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών σε έξι άτομα.
Οι θυγατρικές της διαβόητης ομάδας κυβερνοεγκληματιών Lockbit είναι γνωστό ότι έχουν χρησιμοποιήσει τους Zservers ως ορμητήριο για επιθέσεις ransomware, ανακοίνωσε η Βρετανία.
Οι επιθέσεις ransomware, γνωστό και ως «λυτρισμικό», οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα, να διαταράξουν βασικές υπηρεσίες και να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια, απέφεραν 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τα θύματά τους παγκοσμίως μόνο το 2023, πρόσθεσε.
«(Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν έχει οικοδομήσει ένα διεφθαρμένο μαφιόζικο κράτος που καθοδηγείται από την απληστία και την αδίστακτη συμπεριφορά», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι.
«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πιο αδίστακτοι εκβιαστές και εγκληματίες του κυβερνοχώρου οργιάζουν μέσα από τα σύνορά του», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Ο Φίτσο «έσπασε τη γραμμή» της Ε.Ε. και έσφιξε το χέρι του Πούτιν στη Μόσχα – Έντονες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες
Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα την Παρασκευή, προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων.
Κιμ Γιονγκ Ουν: Δικαιολογημένη η εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στο πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον.
Στο Κίεβο Μερτς, Μακρόν και Στάρμερ
Συνάντηση του «Συνασπισμού των Προθύμων» με στόχο την αύξηση της πίεσης προς τη Ρωσία.
Reuters: Το Ιράν σχεδιάζει να μεταφέρει εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
Το Ιράν σχεδιάζει να παραδώσει σύντομα στη Ρωσία εκτοξευτές για τους βαλλιστικούς πυραύλους μικρής.