Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το αμυντικό νομοσχέδιο, αψηφώντας την απειλή Τραμπ για βέτο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το αμυντικό νομοσχέδιο ύψους 741 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αψηφώντας την απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για βέτο.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 335 έναντι 78, με τους νομοθέτες τόσο των Δημοκρατικών, όσο και των Ρεπουμπλικάνων, να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να επιβάλει τη θέσπιση του νομοσχεδίου παρά τις αντιρρήσεις του κ. Τραμπ.

Η ρύθμιση πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μέτρα για να καθυστερήσει ή να εμποδιστεί η προγραμματισμένη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία και το Αφγανιστάν, δυσκολεύοντας επίσης τον πρόεδρο να αναπτύξει στρατιωτικό προσωπικό στα νότια σύνορα.

Οι νομοθέτες συμπεριέλαβαν επίσης αναφορές που θα υποχρέωναν τον πρόεδρο να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την αγορά των S-400, ένα βήμα που ο κ. Τραμπ φαινόταν απρόθυμος να κάνει, παρά την παρότρυνση νομοθετών και στα δύο κόμματα.