

Μιλώντας σήμερα σε συνέδριο με Ουκρανούς στρατιωτικούς που λαμβάνουν μαθήματα γλώσσας στην Σχολή Εθνικής Άμυνας Ρακόφσκι, ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει διπλωματικές πρωτοβουλίες όπως το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι.
Ο Ταγκάρεφ ενημέρωσε τους Ουκρανούς στρατιωτικούς για τις εκτενείς προσπάθειες της Βουλγαρίας να παράσχει υποστήριξη, τόσο όσον αφορά το στρατιωτικό πακέτο βοήθειας όσο και σε τεχνικό επίπεδο και μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών στις οποίες η χώρα του συμμετέχει, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου του. Πρόσθεσε ότι η βουλγαρική αμυντική βιομηχανία έχει συμβάλει σημαντικά στις προμήθειες πυρομαχικών στην Ουκρανία.
Στη συνάντηση παρέστη η Ουκρανή πρεσβευτής στη Βουλγαρία Ολέσια Ιλαστσούκ, ο υφυπουργός Άμυνας Ανατάς Ζαπριάνοφ, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Εμίλ Εφτίμοφ, ο διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας Ρακόφσκι υποστράτηγος Τόντορ Ντότσεφ και αντιπροσωπεία του υπουργικού συμβουλίου.
Η ομάδα των Ουκρανών εκπαιδευόμενων περιλαμβάνει εκπροσώπους κορυφαίων ουκρανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που εκπαιδεύονται στη Βουλγαρία στο πλαίσιο του Προγράμματος του ΝΑΤΟ Ενίσχυσης της Εκπαίδευσης στην Άμυνα.
Ο Ταγκάρεφ τους είπε ότι μπορούν να βασίζονται στην υποστήριξη των προσπαθειών της Ουκρανίας να αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της το 1991. Ο υπουργός τόνισε ότι αυτό δεν είναι μόνο θέμα ηθικής υποχρέωσης και αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό αλλά και στρατηγικό συμφέρον της Βουλγαρίας να εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή.
Ο Εφτίμοφ εξέφρασε την υποστήριξή του στην Ουκρανία και δήλωσε ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι καθοριστικής σημασίας όταν πρόκειται για την ανάπτυξη ικανοτήτων και διαλειτουργικότητας.
Η πρεσβευτής Ιλατστούκ εξεφρασε την εκτίμησή της για την πλήρη υποστηριξη της Βουλγαρίας σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη στιγμή για τη μάχη που δίνει η Ουκρανία για την υπεράσπιση της δικής της ελευθερίας αλλά και τηςς Ευρωπης και του υπόλοιπου κόσμου από τη Ρωσία”.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.