

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε σήμερα ότι η Βαρσοβία απέρριψε ένα κοινό ανακοινωθέν για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ κατά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Γρανάδα.
Διπλωμάτες τόνισαν επίσης στο Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ότι Πολωνία και Ουγγαρία εμπόδισαν την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για τη μεταναστευτική πολιτική.
Μετά την εξέλιξη αυτή μια κοινή ανακοίνωση θα αφορά μόνο το άλλο αντικείμενο των συνομιλιών της συνόδου, τη διεύρυνση της ΕΕ. «Ως ένας υπεύθυνος πολιτικός, απορρίπτω ολόκληρη την παράγραφο των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής σχετικά με τη μετανάστευση», έγραψε ο Μοραβιέτσκι στο X.
Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα εκδώσει ξεχωριστή ανακοίνωση για το μεταναστευτικό.
Νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι αντιρρήσεις της Πολωνίας και της Ουγγαρίας για τη μεταναστευτική πολιτική δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι θα μπλοκαριστεί μια οποιαδήποτε τελική συμφωνία για το θέμα.
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.