

Μπορεί το πλάνο της European Super League, να δείχνει πως έχει «ναυαγήσει» όμως ακόμη η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους συνεχίζουν να το υποστηρίζουν.
Ο πρόεδρος των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ, με νέες του δηλώσεις για ακόμα μια φορά έβαλε στο «στόχαστρο» την UEFA και ανέφερε πως ο μόνος τρόπος για να επιβληθούν αυστηρότεροι οικονομικοί έλεγχοι στις ομάδες είναι η δημιουργία της European Super League.
«Είναι ένα έργο που θα εφαρμόσει επιτέλους οικονομικούς ελέγχους που τηρούνται αυστηρά και θα αποτρέψει τον αυξανόμενο πολλαπλασιασμό απαράδεκτων καταστάσεων στις οποίες οι σύλλογοι λαμβάνουν αδιάκριτη οικονομική υποστήριξη από κράτη ή άλλες πηγές. Αυτή η πρακτική που δεν αρμόζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση νοθεύει τον ανταγωνισμό και οδηγεί το ποδόσφαιρο σε οικονομική καταστροφή.
Οι σύλλογοι απειλήθηκαν με κυρώσεις ακατάλληλες για το κράτος δικαίου και οι πρόεδροι συλλόγων προσβλήθηκαν. Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της UEFA να προσβάλει δημόσια τον πρόεδρο της Γιουβέντους, μία από τις παλαιότερες και πιο γνωστές ομάδες, με λόγια που δεν μπορώ να πω εδώ.
Η πίεση και οι απειλές που άσκησε η UEFA έφτασαν σε τέτοιο ακραίο σημείο που εννέα από τους 12 συλλόγους έπρεπε να ανακοινώσουν δημόσια τη βούλησή τους να αποσυρθούν από το έργο, ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις που είχαν υπογράψει και οι οποίες δεν μπορούσαν να παραβιαστούν νομικά» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Φλορεντίνο Πέρεθ.
gazzetta.gr
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.