Η Τουρκία πουλάει το 10% του χρηματιστηρίου της -Δέκα συμφωνίες με το Κατάρ

Δέκα νέες συμφωνίες υπέγραψαν η Τουρκία και το Κατάρ την Πέμπτη σε μια συνάντηση που έλαβε χώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan και ο Εμίρης του Κατάρ Emir Tamim Hamad al-Thani συμπροήδρευσαν της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Η πώληση του 10% του τουρκικού χρηματιστηρίου Borsa Istanbul βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των συμφωνιών που υπογράφηκαν σήμερα.

Μια άλλη συμφωνία αφορά τη μεταβίβαση μετοχών του Istinye Park, ενός πολυτελούς εμπορικού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη.

Υπεγράφη επίσης ένα μνημόνιο κατανόησης για κοινή επένδυση στο Made in Istanbul Golden Horn Project. Μνημόνιο υπεγράφη και για κοινές δραστηριότητες προώθησης από το υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας και τη Διοίκηση Ελεύθερης Ζώνης του Κατάρ.

Συμφωνήθηκε επίσης η μεταβίβαση και εξαγορά μετοχών της Middle East Antalya Port Operators από την τουρκική Global Ports στην καταριανή Terminals W.L.L.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης στη συγκρότηση μιας κοινής Επιτροπής Εμπορίου ενώ υπέγραψαν πολλά μνημόνια κατανόησης για τη διαχείριση υδάτινων πόρων, τη βελτίωση της οικονομικής και νομισματικής συνεργασίας αλλά και για οικογενειακές και κοινωνικές υπηρεσίες.

Σχετικά Νέα