

Έντονη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας μετά τη νέα συμφωνία ΗΠΑ και Κύπρου και συγκεκριμένα της συμφωνίας που υπέγραψε με την Εθνοφρουρά του Νιου Τζέρσεϊ για συμμετοχή στο πρόγραμμα της αμερικανικής κρατικής σύμπραξης.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως καταδικάζει τη συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» που «ενθαρρύνει τον εξοπλισμό της ελληνοκυπριακής πλευράς» και «δεν εξυπηρετεί τη σταθερότητα στην περιοχή».
Μάλιστα, η Τουρκία καλεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την πολιτική, η οποία «σε καμία περίπτωση δεν υπηρετεί τη σταθερότητα της περιοχής και να συμβάλει στη δίκαιη, διαρκή και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού».
«Ελπίζουμε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα κατανοήσει το γεγονός ότι η Τουρκία, ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια, δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει κακό στους Τουρκοκύπριους» απειλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: 250.000 πιστοί στο λαϊκό προσκύνημα – Το πρωί του Σαββάτου η κηδεία
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προσέλευση των πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, και.
Αpple: Γιατί ο κολοσσός θα μεταφέρει σχεδόν όλη την παραγωγή iPhone στην Ινδία
Το επόμενο έτος θα μεταφέρει η Apple στην Ινδία το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής.
Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και πάλι στην Τουρκία με.
Η Κοπεγχάγη κατηγορεί τη Ρωσία για εκστρατεία παραπληροφόρησης σε σχέση με τη Γροιλανδία
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας κατηγόρησαν σήμερα τη Μόσχα ότι ενορχήστρωσε εκστρατεία παραπληροφόρησης που.