Η Τουρκία αντεπιτίθεται: «Παγώνει» την συμφωνία με την ΕΕ για τους μετανάστες

Στην αντεπίθεση περνάει η Τουρκία μετά τις κυρώσεις που τις επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις παράνομε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ακυρώνεται η συμφωνία επανεισδοχής που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση που υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2016.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT, ανέφερε πως «Δεν θα περιμένουμε στην πόρτα της ΕΕ. Η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε τη συμφωνία επανεισδοχής», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT.

Η Άγκυρα και οι Βρυξέλλες υπέγραψαν συμφωνία το 2016 ως λύση στο πρόβλημα της συνεχούς εισροής προσφύγων που έχουν προορισμό την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η ΕΕ έχει υποσχεθεί 6 δισ. ευρώ στην Τουρκία οικονομικής στήριξης καθώς επίσης και την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στην Ε.Ε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πολλές ότι οι κυρώσεις που της επέβαλλε η Ε.Ε. είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία αξία για την Τουρκία.

Σχετικά Νέα