Η συμμετοχή του Ιράν στον πόλεμο της Ουκρανίας θα επιφέρει σκληρές κυρώσεις της ΕΕ

Οι πρόσθετες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά του Ιράν δεν θα περιοριστούν στη μαύρη λίστα ατόμων, αν αποδειχθεί η εμπλοκή της Τεχεράνης στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.

«Τότε, δεν θα είναι πλέον ζήτημα επιβολής κυρώσεων κατά ορισμένων ατόμων», είπε στους δημοσιογράφους, καθώς έφτασε για συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Η ΕΕ αναζητεί συγκεκριμένα στοιχεία για οποιαδήποτε εμπλοκή του Ιράν στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. Π

αράλληλα ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν αναμένει να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την αναβίωση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Διαψεύδει η Τεχεράνη

Από την πλευρά του το Ιράν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν παρείχε στη Ρωσία drones για χρήση στην Ουκρανία.

«Οι δημοσιευμένες ειδήσεις σχετικά με την παροχή drones στη Ρωσία από το Ιράν έχουν πολιτικές φιλοδοξίες και κυκλοφορούν από δυτικές πηγές. Δεν έχουμε παράσχει όπλα σε καμία από τις χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα