

Η Σουηδία συμφώνησε να εκδώσει στην Τουρκία άνδρα καταδικασμένο για διακίνηση ναρκωτικών, ο οποίος δηλώνει επίσης υποστηρικτής του φιλοκουρδικού PKK.
Η Άγκυρα έχει κατηγορήσει τη Σουηδία ότι είναι καταφύγιο για «τρομοκράτες», ειδικά για μέλη του PKK, και έχει ζητήσει από τη Στοκχόλμη να εκδώσει δεκάδες ανθρώπους, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση αποφάσισε «να εγκρίνει την απέλαση από τη Σουηδία για έναν 35χρονο Τούρκο πολίτη», δήλωσε στο AFP ο αξιωματούχος του σουηδικού υπουργείου Δικαιοσύνης Ασράφ Αχμέντ.
Η απόφαση έρχεται αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο άναψε το «πράσινο φως» για τον επαναπατρισμό του στην Τουρκία, όπου αναμένεται να εκτίσει την ποινή του για διακίνηση ναρκωτικών.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας δήλωσε ότι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες πρόκειται να συναντηθούν την Τετάρτη για να συζητήσουν την αίτηση της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Σχετικά Νέα
Φιντάν: Νομίζω ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα έρθουν σε συμβιβασμό τις επόμενες μέρες
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν αξιολόγησε την πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τελεσίγραφο Γερμανίας στον Πούτιν: Εκεχειρία στην Ουκρανία σήμερα, αλλιώς θα υπάρξουν νέες κυρώσεις
Η Γερμανία δίνει τελεσίγραφο στον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς θέλει να προετοιμάσει κυρώσεις κατά της.
Φτάνουν στις ΗΠΑ οι πρώτοι λευκοί Νοτιοαφρικανοί «πρόσφυγες
Οι πρώτοι 49 Αφρικάνερ, οι λευκοί Νοτιοαφρικάνοι που θεωρήθηκαν θύματα φυλετικών διακρίσεων και τους.
Η νέα μεταναστευτική πολιτική της Βρετανίας – «Η παραμονή δεν είναι δικαίωμα»
Η απόκτηση δικαιώματος παραμονής στη Βρετανία είναι «προνόμιο που πρέπει να κερδηθεί και όχι.