Η Σλοβενία φτιάχνει σοκολάτα βάρους 97 κιλών

Στα 97 κιλά θα φτάνει το βάρος της σοκολάτας που πρόκειται να παρασκευαστεί, στο πλαίσιο του φεστιβάλ στην πόλη Radovljica, στη βορειοδυτική Σλοβενία, για να τιμήσει την 97η επέτειο λειτουργίας της σοκολατοποιίας «Gorenjka».

Η εταιρεία με την μακρά παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς τόσο στη Σλοβενία, όσο και σε αγορές του εξωτερικού.

Οι σοκολατοποιοί της θα παρασκευάσουν το συγκεκριμένο προϊόν που θα έχει ως βασικά συστατικά τη σοκολάτα γάλακτος και τα φουντούκια για να το δοκιμάσουν οι επισκέπτες του φεστιβάλ αύριο Σάββατο 13 Απριλίου.

Η όγδοη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ σοκολάτας που αρχίζει σήμερα στην Radovljica, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν προϊόντα σοκολάτας από περίπου 40 σοκολατοποιΐες από τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων και βραβευμένων προϊόντων, όπως της πραλίνας «Honey Bunny», η οποία περιέχει σλοβενικό μέλι από καστανιά και ακακία, φουντούκια και ψημένο λεμόνι.

Νέες τεχνικές παρασκευής σοκολάτας και καινούριες ποικιλίες όπως η ροζ σοκολάτα (που θα παράγεται από κόκκινο κακάο και θα έχει γλυκόξινη γεύση) θα κάνουν την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ, οι διοργανωτές του οποίου αναμένουν περισσότερους επισκέπτες φέτος.

Το φεστιβάλ προσελκύει – κατά μέσο όρο – 50.000 επισκέπτες και οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Φέτος, το φεστιβάλ περιλαμβάνει περισσότερες εκδηλώσεις για παιδιά και θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του, χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα ή και επαναχρησιμοποιήσιμα κύπελλα από ζαχαροκάλαμο για τις ανάγκες των επισκεπτών.

Ο πιο διάσημος κατασκευαστής σοκολάτας της Σλοβενίας η «Gorenjka» ανέλαβε την πρωτοβουλία για την πρώτη έκδοση του φεστιβάλ το 2012, ενώ σήμερα η εκδήλωση επικεντρώνεται περισσότερο στους μικρότερους σλοβένους παραγωγούς σοκολάτας αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την «Gorenjka» ο μέσος Σλοβένος τρώει τέσσερα κιλά σοκολάτας κάθε χρόνο. Η σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής, αλλά οι πρόσφατες τάσεις δείχνουν την αυξανόμενη ζήτηση για σκούρη σοκολάτα.

Σχετικά Νέα