

Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ανακοίνωσαν την Κυριακή (27/4) σε κοινή δήλωση, που δημοσίευσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ότι θα πληρώσουν το χρέος της Συρίας προς την Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) ύψους σχεδόν 15 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το AFP.
“Τα Υπουργεία Οικονομικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ ανακοινώνουν από κοινού τη δέσμευσή τους να καταβάλουν τις οφειλές της Συρίας στην Παγκόσμια Τράπεζα ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων”, αναφέρει η ανακοίνωση.
Η σημαντική αυτή κίνηση, αναμένεται να βοηθήσει τη χώρα να αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση μετά τον πόλεμο και για την αποπληρωμή των μισθών του δημόσιου τομέα.
Η συριακή οικονομία παραμένει σοβαρά πληγωμένη από τον πολύχρονο πόλεμο και τις εκτεταμένες κυρώσεις, καθιστώντας την ανοικοδόμηση και τη σταθεροποίηση της χώρας μια τεράστια πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση.
Σχετικά Νέα
Ο κόσμος δεν θέλει να περιμένει μέχρι τις 8 Μαΐου για ολιγοήμερη κατάπαυση του πυρός, λέει ο Ζελένσκι
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ο κόσμος δεν θέλει να περιμένει.
Βατικανό: Οι κανόνες, η παράδοση και οι απαγορεύσεις του Κονκλαβίου
H τελετή έναρξης του Κονκλαβίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα τις 7ης Μαΐου και.
Μακρόν: Τις επόμενες 8-10 ημέρες θα εντείνουμε την πίεση στη Ρωσία
«Τις επόμενες 8-10 ημέρες θα εντείνουμε την πίεση στη Ρωσία», δήλωσε σήμερα ο γάλλος.
Ρούμπιο σε Λαβρόφ: Καιρός να τελειώσει ο “παράλογος πόλεμος” στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ότι.