

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι το Ριάντ δεν συζητά μια πιθανή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου με άλλους παραγωγούς πετρελαίου του ΟΠΕΚ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, διαψεύδοντας δημοσίευμα της Wall Street Journal.
«Είναι ευρέως γνωστό ότι ο ΟΠΕΚ+ δεν συζητά καμία απόφαση πριν από τη συνεδρίαση», δήλωσε είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στην επόμενη συνεδρίαση του πετρελαϊκού καρτέλ τον Δεκέμβριο.
«Η τρέχουσα περικοπή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον ΟΠΕΚ+ συνεχίζεται μέχρι το τέλος του 2023 και εάν προκύψει ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα με μείωση της παραγωγής για να εξισορροπηθεί η προσφορά και η ζήτηση, παραμένουμε πάντα έτοιμοι να παρέμβουμε», πρόσθεσε.
Η WSJ, επικαλούμενη αντιπροσώπους του πετρελαϊκού καρτέλ, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, τόνισε ότι το σουνιτικό βασίλειο και άλλα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ εξετάζουν μια αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.
Μια αύξηση της παραγωγής έως 500.000 βαρέλια την ημέρα είναι υπό συζήτηση για τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου, ανέφερε το δημοσίευμα.
Σχετικά Νέα
Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι υπέρ μιας εκεχειρίας Ιράν – Ισραήλ, αλλά δύσκολο να πούμε πόσο θα διαρκέσει
Η Μόσχα είναι υπέρ μιας εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν, αλλά είναι.
Γαλλία: Η αποτυχία συμφωνίας για το συνταξιοδοτικό επαναφέρει τον κίνδυνο ακυβερνησίας
Αντιμέτωπη με το κίνδυνο της ακυβερνησίας ενδέχεται να βρεθεί εκ νέου η Γαλλία, μετά.
Η ΕΕ χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Την ανακοίνωση για την κατάπαυση του πυρός χαιρετίζει η Ευρώπη, σύμφωνα με την Ούρσουλα φον.
Τραμπ: Τα επιτόκια της Fed θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον 2 με 3 μονάδες χαμηλότερα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, πριν από την κατάθεση του προέδρου της.