Η Ρωσία στέλνει τρόφιμα στη Βόρεια Κορέα για να πάρει όπλα

Ο εκπρόσωπος Τύπου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, ανακοίνωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκοπεύει να στείλει τρόφιμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε η Ρωσία να λάβει όπλα από τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το BBC, ο Κίρμπι δήλωσε πως η Μόσχα θα στείλει ειδική αντιπροσωπεία στην Πιονγιάνγκ, ώστε να καταλήξουν σε σχετική συμφωνία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως παραβιάζονται τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Κατανοούμε ότι η Ρωσία επιδιώκει να στείλει αντιπροσωπεία στη Βόρεια Κορέα και ότι η Ρωσία προσφέρει στη Βόρεια Κορέα τρόφιμα σε αντάλλαγμα για πυρομαχικά», είπε χαρακτηριστικά.

Η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο και έχει βιώσει χρόνιες ελλείψεις τροφίμων για δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστροφικού λιμού στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Τον Φεβρουάριο οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια κρίσιμη επισιτιστική κρίση λόγω σημαντικής πτώσης της παραγωγής, που επιδεινώθηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες, τους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους και τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων.

Δορυφορικές εικόνες από τις Αρχές της Νότιας Κορέας δείχνουν ότι ο Βορράς παρήγαγε 180.000 τόνους λιγότερα τρόφιμα το 2022 σε σχέση με το 2021.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα