

Για καταστροφή της διπλωματίας που επιδιώκει ειρηνευτική συμφωνία κατηγόρησε το Κρεμλίνο τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την άρνηση του τελευταίου να συναινέσει στην αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν έχει την ικανότητα να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι η αναγνώριση της Κριμαίας ως τμήμα της Ρωσίας θα παραβίαζε το σύνταγμα της Ουκρανίας και πως η χώρα του είναι δεσμευμένη να επιδιώξει πλήρη και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός.
Μετά από συνομιλίες με τις ΗΠΑ, η Ουκρανία συμφώνησε σε εκεχειρία 30 ημερών τον περασμένο μήνα, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε με έναν κατάλογο όρων και ερωτημάτων, λέγοντας ότι μια τέτοια παύση θα έδινε στην Ουκρανία την ευκαιρία να κινητοποιήσει περισσότερους στρατιώτες και να αποκτήσει περισσότερα όπλα.
Η διελκυστίνδα κορυφώθηκε χθες με νέα σύγκρουση μεταξύ Ζελένσκι και Ντόναλντ με τον τελευταίο να επιπλήττει τον Ουκρανό ηγέτη επειδή αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη διεκδίκηση της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε το 2014.
Ο Τραμπ τις τελευταίες ημέρες απείλησε ότι θα αποχωρήσει από την προσπάθεια να διαπραγματευτεί μια διευθέτηση στην Ουκρανία, εάν το Κίεβο και η Μόσχα δεν δείξουν σύντομα πρόοδο προς μια συμφωνία.
Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι εάν οι ευρωπαϊκών χώρες να συνεχίσουν την προμήθεια όπλων στο Κίεβο ενθαρρύνουν τον Ζελένσκι να συνεχίσει τον πόλεμο, ανεξάρτητα από τις απώλειες, ενώ εκτίμησε ότι με τη στάση τους ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έδειξαν φόβο απέναντι στην προοπτική μιας ρωσικής νίκης.
Σχετικά Νέα
Ρούτε για ουκρανικό: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Μόσχας – Μακροπρόθεσμη απειλή για το ΝΑΤΟ η Ρωσία
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα Πέμπτη (24/4) ότι η Ρωσία,.
Ντόναλντ Τραμπ: Ο Πούτιν θα με ακούσει – Έχω τη δική μου καταληκτική ημερομηνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης (24/4/25) ότι οι ΗΠΑ.
Θα θυσιάσουν τα «γεράκια» τα αμερικανικά συμφέροντα για τις ισραηλινές φιλοδοξίες;
Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Οι αναλυτές σημειώνουν ότι οι υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ να δώσει.
Λωρίδα της Γάζας: Τους 55 φτάνουν οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ που απειλεί με «πολύ μεγαλύτερη» επίθεση
Το Ισραήλ θα εξαπολύσει «πολύ μεγαλύτερη» επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας εάν οι όμηροι.