Η Ρωσία δηλώνει ότι δεν είναι ακόμη ικανοποιημένη με τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας μετά τις συνομιλίες του ΟΗΕ

Η Ρωσία εξακολουθεί να μην είναι ικανοποιημένη με τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν μετά τη συνάντηση που είχε με ανώτερους εμπορικούς αξιωματούχους του ΟΗΕ μια μέρα νωρίτερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία απείλησε να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τα σιτηρά στις 17 Ιουλίου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα για βελτίωση των δικών της εξαγωγών τροφίμων και λιπασμάτων. Η συμφωνία, που συνήφθη τον Ιούλιο του περασμένου έτους, διευκολύνει την “ασφαλή ναυσιπλοΐα” σιτηρών, τροφίμων και λιπασμάτων – συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας – για εξαγωγή στις παγκόσμιες αγορές.

“Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται αυτό το μνημόνιο”, δήλωσε ο Βερσίνιν. “Τα εμπόδια στις εξαγωγές μας παραμένουν”, συμπλήρωσε.

Ενώ οι ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων δεν υπόκεινται στις δυτικές κυρώσεις, η Μόσχα λέει ότι οι περιορισμοί στις πληρωμές, την εφοδιαστική και την ασφάλιση έχουν αποτελέσει εμπόδιο στις αποστολές.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία δήλωσε την Παρασκευή ότι παρά τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις με τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τη συμφωνία για τα σιτηρά, δεν υπάρχουν λόγοι για την παράτασή της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα