

Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει άλλες 51 μονάδες στρατιωτικής υποδομής στις νήσους Kuril, ανέφερε τη Δευτέρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος διεκδικείται από την Ιαπωνία και η εδαφική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών για ορισμένα από τα νησιά χρονολογείται από την εποχή που η πρώην Σοβιετική Ένωση τα κατέλαβε στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχει ανεγείρει περισσότερα από 30 κτίρια στις νήσους Kuril, συμπεριλαμβανομένων επτά κατοικιών για στρατιωτικούς στα νησιά Ιτουρούπ και Κουνασίρ που διεκδικεί η Ιαπωνία και είναι γνωστά ως “Βόρεια Εδάφη”.
Η Μόσχα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά τις εγκατάστασεις που σχεδιάζει να κατασκευάσει τα επόμενα χρόνια.
Σχετικά Νέα
Αυστραλία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών
Οι αυστραλιανές αρχές ξεκίνησαν σήμερα, Σάββατο (24/5) εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι.
Ρωσία: Πρόστιμο σε 84χρονη επιζήσασα της πολιορκίας του Λένινγκραντ επειδή απηύθυνε έκκληση για ειρήνη
Στην 84χρονη Λιουντμίλα Βασίλιεβα, επιζήσασα της πολιορκίας του Λένινγκραντ, επιβλήθηκε την Παρασκευή πρόστιμο από.
Βρετανία: Τα κουκλάκια Labubu αποσύρονται από τα ράφια των καταστημάτων
Απογοήτευση και εκνευρισμός για τους Βρετανούς λάτρεις των Labubu: οι πωλήσεις των μικρών λούτρινων.
Γερμανία: Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο υποπτέραρχος Χόλγκερ Νόιμαν
Ο υποπτέραρχος Χόλγκερ Νόιμαν θα είναι ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της.