

Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας χαρακτήρισε σήμερα την διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) κατά της διαφθοράς, που έχει την έδρα της στην Γερμανία, «ανεπιθύμητη οργάνωση».
«Διαπιστώθηκε ότι οι δραστηριότητες αυτής της οργάνωσης υπερβαίνουν σαφώς τους δηλωμένους σκοπούς και στόχους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας. «Τυπικά εμφανιζόμενη ως οργάνωση που αγωνίζεται κατά της διαφθοράς σε όλ0 τον κόσμο, επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γεγονός που συνιστά απειλή για τα θεμέλια της συνταγματικής τάξης και της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο χαρακτηρισμός «ανεπιθύμητη» έχει εφαρμοστεί σε δεκάδες ξένες οργανώσεις στη Ρωσία από τότε που άρχισε να χρησιμοποιεί την κατηγοριοποίηση αυτή το 2015 και συχνά χρησιμεύει ως προπομπός για την πλήρη απαγόρευση μιας οργάνωσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σχετικά Νέα
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην Τουρκία
Tο πράσινο φως έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πώληση προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην.
Ουρουγουάη: Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο Μουχίκα
Με δάκρυα στα μάτια χιλιάδες Ουρουγουανοί βγήκαν στους δρόμους του Μοντεβιδέο για να τιμήσουν.
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την πώληση πυραύλων στην Τουρκία έναντι 225 εκατ. δολαρίων
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (14/5) ότι «εγκρίθηκε η πώληση προηγμένων.
Παρασκήνιο «φωτιά» πριν τις συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη: Ο Ζελένσκι περιμένει τον Πούτιν και το Κρεμλίνο κρατάει κλειστά τα χαρτιά
Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες κρίσιμες ώρες γύρω από τις συνομιλίες.