

Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακή υποδομή στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Οδησσού, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική εταιρεία ενέργειας DTEK.
Η DTEK ανακοίνωσε πως οι ενεργειακές εγκαταστάσεις της δέχθηκαν επίθεση για δεύτερη νύκτα αφού μια επίθεση χθες, Τετάρτη, είχε προκαλέσει διακοπή της θέρμανσης και της ηλεκτροδότησης σε περιοχή της Οδησσού.
Στη Μόσχα, κορυφαίος αξιωματικός δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει περισσότερα από 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους από την Ουκρανία στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, δηλαδή περίπου το 64% των συνολικών εδαφών που είχαν καταλάβει οι Ουκρανοί από πέρυσι που άρχισαν την επιδρομή τους εκεί.
«Περισσότερα από 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα απελευθερώθηκαν, δηλαδή περίπου το 64% του εδάφους που είχε αρχικά καταληφθεί από τον εχθρό (1.268 τετραγωνικά χιλιόμετρα)», δήλωσε στην εφημερίδα Κράσναγια Ζβεζντά ο στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της κεντρικής διεύθυνσης επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου.
Ο Ρουντσκόι υποστήριξε πως η Ρωσία προελαύνει προς όλες τις κατευθύνσεις.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί σε όλον τον κόσμο θρηνούν τον θάνατο του «ποντίφικα των φτωχών»
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλον.
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.