

Οι οικονομικές απώλειες εξαιτίας του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με τη χαμένη παραγωγή χιλιάδων οχημάτων από το προσωρινό «λουκέτο» των εργοστασίων, αναγκάζει τη Renault να ζητήσει κρατική στήριξη, ύψους έως και 5 δισ. ευρώ.
Η βοήθεια θα δοθεί υπό τη μορφή δανείων με κρατικές εγγυήσεις, με τον γαλλικό όμιλο αυτοκινήτων να αποκλείει το ενδεχόμενο εθνικοποίησης.
«Εργαζόμαστε πάνω στην ιδέα τραπεζικών δανείων τα οποία θα έχουν την εγγύηση του κράτους και θα αποπληρωθούν» διευκρίνισε ο πρόεδρος της Renault, Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ, σε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. «Τα χρήματα θα μας βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε.
Ο ίδιος διέψευσε σενάρια περί κρατικοποίησης, υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Η Renault ανακοίνωσε χθες ότι καταργεί το μέρισμα ώστε να διατηρήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ρευστότητα, καθώς η προσωρινή αναστολή της παραγωγής επιδεινώνουν την οικονομική θέση του ομίλου. Ο κ. Σενάρ και η ασκούσα καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου Κλοτίλντ Ντελμπός, δέχθηκαν 25% μείωση αποδοχών τουλάχιστον έως το δεύτερο τρίμηνο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, έχει δεσμευθεί για τη στήριξη εταιρειών όπως η Renault και η Air France-KLM, απειλώντας ταυτόχρονα να αφήσει χωρίς οικονομική βοήθεια τις εταιρείες που καταβάλλουν μερίσματα.
Σχετικά Νέα
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.
ΗΠΑ: Επιβάλλουν τέλη για τα κινεζικής κατασκευής πλοία στα αμερικανικά λιμάνια
Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν πως σχεδιάζουν να επιβάλουν λιμενικά τέλη στα κινεζικά πλοία σε μια.
BofA: Το μεγάλο rotation συνεχίζεται – Ελπίζουν για Ευρώπη ακόμη οι επενδυτές
Οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά, αλλά οι ελπίδες για.