Η πτώση στις ασιατικές αγορές συνεχίζεται

Υποχωρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ ενισχύουν τις προσπάθειες τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε στην Κίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ξοδέψει ότι χρειάζεται για να καταπολεμήσει τον ιό. Είχαν προηγηθεί οι προειδοποιήσεις ειδικών σε ζητήματα δημόσιας υγείας προς τους πολίτες να προετοιμαστούν για την εξάπλωση της επιδημίας στις ΗΠΑ. Λίγο μετά τις δηλώσεις του προέδρου ανακοινώθηκε ότι άλλο ένα άτομο μολύνθηκε: πρόκειται για άτομο που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό ούτε είχε έλθει σε επαφή με άλλο πρόσωπο που είναι γνωστό πως είχε μολυνθεί.

Οι εξελίξεις αυτές βάρυναν το κλίμα οδηγώντας τους δείκτες της αμερικανικής αγοράς σε αρνητικό έδαφος με την εξαίρεση του Nasdaq που κατάφερε να καταγράψει μικρά κέρδη.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει βουτιά 2,1% στις 27.948,23 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται επίσης 0,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας, όπου ανακοινώθηκαν 334 νέα κρούσματα του ιού, χάνει 1,05% στον απόηχο της απόφασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της. Η κεντρική τράπεζα αιφνιδίασε τις αγορές διατηρώντας το βασικό της επιτόκιο στο 1,25%, όταν οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν μία μείωση.

Στην Αυστραλία ο S&P ASX υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν χάνουν 0,5% και 1,2% αντίστοιχα.

Σχετικά Νέα