Η πρώτη αποτίμηση της ΝΔ, μετά τα exit polls

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls από τη Νέα Δημοκρατία σημείωναν ότι πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα, προκειμένου να υπάρχει σχόλιο επάνω σε μία σαφή εικόνα.

Όπως ανέφεραν στην κυβερνητική παράταξη, το πρώτο δεδομένο είναι ότι πρέπει να προβληματίσει η αυξημένη αποχή. Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο με βάση τα στοιχεία των exit polls, στη Νέα Δημοκρατία κάνουν λόγο για μία σημαντική νίκη.

Τη μεγαλύτερη σε εύρος στην ιστορία των ευρωεκλογών, δεδομένου του γεγονότος ότι οι μεγαλύτερες διάφορες μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος που έχουν σημειωθεί από τότε που διεξάγονται ευρωπαϊκές κάλπες ήταν: 9 μονάδες το 2004, 8,8 το 1981 και 9,4 μονάδες το 2019.

Όπως αναφέρουν από τη Νέα Δημοκρατία σίγουρα οι πολίτες έδειξαν ότι την εμπιστεύονται, αλλά, ταυτόχρονα, έστειλαν και ένα μήνυμα ότι έχουν αυστηρές απαιτήσεις για μεγαλύτερες ταχύτητες και διόρθωση λαθών και αστοχίες.

Παράλληλα, στην κυβερνητική παράταξη έλεγαν ότι είναι δεδομένο πως πρέπει να ακουστούν με μεγαλύτερη προσοχή προβληματισμοί και ανησυχίες των πολιτών και η Νέα Δημοκρατία να ανταποκριθεί στα αιτήματα και στις προσδοκίες τους.

Στην κυβερνητική παράταξη, επίσης, σημείωναν πως δεν πρέπει να υποτιμάται αυτό που συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκεί, δηλαδή, που τα περισσότερα κυβερνώντα κόμματα καταρρέουν, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ κοινή συνισταμένη είναι η άνοδος της Ακροδεξιάς.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, από τη Νέα Δημοκρατία ανέφεραν ότι κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να βάζει τον πήχη που επιθυμεί, ψηλά ή χαμηλά. Από ό,τι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τα ποσοστά της εκλογικής συντριβής του, που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα σε παραίτηση. Βρίσκεται μάλιστα κατά πολύ κάτω από το 23% των τελευταίων ευρωεκλογών, όταν είχε λάβει έξι έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα