Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος απομάκρυνε τα πρόωρα βρέφη από το νοσοκομείο al-Shifa στη Γάζα

Πληρώματα ασθενοφόρων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου απομάκρυναν σήμερα 31 πρόωρα βρέφη από το νοσοκομείο al-Shifa, αφού υπήρξε συντονισμός με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και το Γραφείο Συντονισμού για Ανθρωπιστικά Ζητήματα του ΟΗΕ, όπως ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος στη σελίδα της στο Facebook.

Τα βρέφη μεταφέρθηκαν στα νότια της Γάζας «για την προετοιμασία της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Ράφα», σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Πρόκειται για 31 πρόωρα βρέφη

Ομάδα του ΠΟΥ προέβη σε μια επιτόπου διερεύνηση της κατάστασης στο νοσοκομείο και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, εχθές, Σάββατο.

Το νοσοκομείο πλέον χαρακτηρίζεται ως μη λειτουργικό από όλους τους φορείς, τόσο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όσο και το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται απελπιστική με το προσωπικό, τους ασθενείς και συγγενείς αυτών να παρακαλούν για διάσωση.

Η πρώτη ανακοίνωση για το νοσοκομείο μετά την διενέργεια αυτοψίας από τον ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημερώνει πως «η έλλειψη καθαρού νερού, καυσίμων, φαρμάκων, τροφίμων και άλλης βασικής βοήθειας τις τελευταίες έξι εβδομάδες έχει προκαλέσει την ουσιαστική διακοπή της λειτουργίας του νοσοκομείου al-Shifa – που κάποτε ήταν το μεγαλύτερο, πιο προηγμένο και καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο παραπομπής στη Γάζα – ως ιατρικής μονάδας.

Η ομάδα παρατήρησε ότι λόγω της κατάστασης ασφαλείας, ήταν αδύνατο για το προσωπικό να πραγματοποιήσει αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων στο νοσοκομείο. Οι διάδρομοι και οι χώροι του νοσοκομείου ήταν γεμάτοι με ιατρικά και στερεά απόβλητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

Οι ασθενείς και το υγειονομικό προσωπικό με το οποίο συνομίλησαν ήταν τρομοκρατημένοι για την ασφάλεια και την υγεία τους και παρακαλούσαν για εκκένωση. Το νοσοκομείο al-Shifa δεν μπορεί πλέον να δεχτεί ασθενείς, με τους τραυματίες και τους ασθενείς να κατευθύνονται πλέον στο σοβαρά υπερφορτωμένο και ελάχιστα λειτουργικό νοσοκομείο της Ινδονησίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα