

Η Ursula Von der Leyen αναμένεται να σκιαγραφήσει τον αντίκτυπο του έργου της Επιτροπής για την άμβλυνση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, και να παρουσιάσει το όραμά της για οικονομική ανάκαμψη, καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την κατάσταση στην ευρύτερη ευρωπαϊκή γειτονιά.
Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων θα αξιολογήσουν το έργο της Επιτροπής και θα εκθέσουν τις απόψεις τους, καθώς αυτή η ετήσια συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης είναι μια ευκαιρία για τους ευρωβουλευτές να εξετάσουν λεπτομερώς το έργο και το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να συμβάλουν στον καθορισμό της μελλοντικής πορείας της ΕΕ.
Η συζήτηση θα ξεκινήσει με ομιλία της Προέδρου von der Leyen, ακολουθούμενη από αρκετούς γύρους παρεμβάσεων από ομιλητές πολιτικών ομάδων και παρεμβάσεις της κ. von der Leyen. Η Προεδρία του Συμβουλίου θα λάβει επίσης τον λόγο.
Η συζήτηση για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια κομβική στιγμή ανάδειξης της ευθύνης που φέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναντι των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων της ΕΕ.
Επικεντρώνεται σε σημαντικά ζητήματα όπως η επερχόμενη οικονομική ανάκαμψη, η κλιματική αλλαγή, η ανεργία των νέων και οι μεταναστευτικές ροές. Το ετήσιο αυτό γεγονός είναι σημαντικό για την προώθηση μιας πιο διαφανούς και δημοκρατικής Ένωσης.
Είναι μια ευκαιρία να έρθει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά στους πολίτες, επισημαίνοντας τα βασικά σημεία δράσης και τις προκλήσεις της χρονιάς. Τα δικαιώματα των πολιτών και η δημοκρατική διαδικασία βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της μοναδικής συζήτησης στην ολομέλεια.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει ενισχύσεις από την Ελλάδα
Το ενδεχόμενο να ζητήσει ενισχύσεις από την Ελλάδα και από άλλες χώρες για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην περιοχή.
Καταδικασμένος καρδινάλιος θέλει να συμμετάσχει στο κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα
Ένας καρδινάλιος που καταδικάστηκε για οικονομικά εγκλήματα από το Βατικανό ισχυρίζεται ότι μπορεί να.
Αντιπολίτευση εναντίον κυβέρνησης – Στο επίκεντρο τα μέτρα στήριξης
Στον απόηχο των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού, η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική.
Εμπλοκή στις συνομιλίες για την Ουκρανία στο Λονδίνο
Οι συνομιλίες που πραγματοποιούνται στο Λονδίνο, με στόχο την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ.