Η Ουκρανία ζητά από τη Δύση επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποστολή αρμάτων μάχης

Την απογοήτευση της κυβέρνησης της Ουκρανίας για τη μη επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης για τον πόλεμο με την Ουκρανία εξέφρασε η κυβέρνηση του Κιέβου.

Ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μικαΐλο Ποντόλιακ, ανέφερε σε δήλωση του πως οι σύμμαχοι του Κιέβου πρέπει «να σκεφτούν γρηγορότερα» ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατού Μαρκ Μίλι, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διάσκεψης των χωρών που παρέχουν στρατιωτική βοήθεια η οποία διεξήχθη χθες Παρασκευή στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, εκτίμησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο για την Ουκρανία να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από το έδαφός της φέτος.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε στο Reuters ότι οι χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία πρέπει να επικεντρωθούν όχι μόνο στην αποστολή νέων όπλων, αλλά και στην παροχή πυρομαχικών για τα παλαιότερα συστήματα και βοήθειας για τη συντήρησή τους.

Η Γερμανία δέχεται μεγάλες πιέσεις για να επιτρέψει την αποστολή Leopard 2. Το κόμμα του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), είναι παραδοσιακά πολύ επιφυλακτικό σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας σε διάφορες συρράξεις και δεν επιθυμεί να γίνουν βιαστικές ενέργειες που θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Ρωσία να κλιμακώσει τον πόλεμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα