Η Ουκρανία σταματά τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη “λόγω ανωτέρας βίας”

Από την Τετάρτη, ο φορέας εκμετάλλευσης GTS της Ουκρανίας (OGTS) σταματά τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού διανομής αερίου Sohranivka στην περιοχή Λουγκάνσκ. Αυτό αναφέρεται στο μήνυμα του χειριστή, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην ιστοσελίδα του .

«Η OGTS ενημερώνει ότι από τις 07:00 στις 11 Μαΐου 2022, δεν θα γίνεται δεκτό φυσικό αέριο στο ουκρανικό GTS στο φυσικό σημείο του κόμβου Sokhranivka», αναφέρει το μήνυμα.

«Ο χειριστής αναφέρει την εμφάνιση περιστάσεων ανωτέρας βίας που καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του GIS Sohranovka και του συνοριακού σταθμού συμπίεσης (CS) Novopskov, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι «ο σταθμός συμπίεσης Novopskov είναι ο πρώτος από τους σταθμούς συμπίεσης του ουκρανικού GTS στην περιοχή Λουγκάνσκ, μέσω του οποίου σχεδόν το ένα τρίτο του φυσικού αερίου (έως 32,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα) διοχετεύεται από τη Ρωσία στην Ευρώπη».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι «προκειμένου να εκπληρωθεί πλήρως η δυνατή μεταφορά προς τους ευρωπαίους εταίρους, προβλέπεται η προσωρινή αλλαγή από το φυσικό σημείο της σύνδεσης Sohranivka στο φυσικό σημείο της σύνδεσης Sudzha, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή που ελέγχεται από την Ουκρανία».

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ότι επί του παρόντος οι υπάλληλοι της δεν μπορούν «να ασκήσουν λειτουργικό και τεχνολογικό έλεγχο στο Novopskov CS και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα