Η Ουκρανία εξοπλίζει ένα εκατομμύριο ανθρώπους – Ετοιμάζεται για «νέα φάση πολέμου»

Η Ουκρανία ελπίζει «να εξοπλίσει ένα εκατομμύριο ανθρώπους», καθώς προετοιμάζεται για «νέα, μακρά φάση πολέμου», γνωστοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολέκσιι Ρέζνικοφ. Σε ανάρτηση στο Facebook που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή, ο Ρέζνικοφ αναφέρει:

«Μπαίνουμε σε νέα, μακρά φάση του πολέμου. Για να τον κερδίσουμε, πρέπει να σχεδιάσουμε προσεκτικά τους πόρους, να αποφύγουμε λάθη και να προβάλλουμε τη δύναμή μας με τέτοιο τρόπο ώστε ο εχθρός τελικά να σπάσει. Ο Ρέζνικοφ ευχαρίστησε τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Μπεν Γουάλας, για την υποστήριξή του και για την αύξηση της βοήθειας προς το Κίεβο, καθώς και τους Αμερικανούς εταίρους, περιλαμβανομένου του Αμερικανού ομολόγου του, Λόιντ Όστιν.

Αποκατάσταση κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας

Στόχος της Ουκρανίας είναι να «αποκαταστήσει την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων», είπε. Ο Ρέζνικοφ πρόσθεσε ότι «εστιάζει στην ανάγκη παροχής βοήθειας για ένα εκατομμύριο ανθρώπους που θα αντιμετωπίσουν τον εχθρό».

Προειδοποίησε ότι «ακολουθούν εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες» και ότι η Ουκρανία χρειάζεται «ενότητα, συνοχή, θέληση και υπομονή» κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα