Η Ουάσινγκτον προβλέπει συνέχιση της «στρατηγικής συνεργασίας» με το Ισραήλ

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν τη «στρατηγική συνεργασία» τους με το Ισραήλ όποια και αν είναι η έκβαση της πολιτικής κρίσης που αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα στις πέμπτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια.

«Η σχέση μας με το Ισραήλ δεν εξαρτάται από το πρόσωπο που κατέχει τον πρωθυπουργικό θώκο], δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ψηφίσει τη διάλυση του κοινοβουλίου, την ώρα που το εβραϊκό κράτος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στα μέσα Ιουλίου.

Όταν δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων για την πιθανότητα μιας επιστροφής στην εξουσία του δεξιού πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ είχαν ενίοτε τεταμένες σχέσεις, ο Νεντ Πράις δήλωσε ότι η πολιτική των ΗΠΑ δεν αλλάζει ανάλογα με τον νικητή των εκλογών στο Ισραήλ.

«Δεν περιμένω ότι οι πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ θα έχουν συνέπειες για αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε μαζί», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Η δύναμη της στρατηγικής μας συνεργασίας δεν εξαρτάται» από την προσωπικότητα των ηγετών των δύο χωρών, τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα