Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε τον θάνατο του γιου του Οσάμα μπιν Λάντεν

Ο Mark Esper ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε τον θάνατο του Hamza Bin Laden, του γιου και του κληρονόμου του ιδρυτή της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Esper σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο Fox News, ρωτήθηκε αν ο Χάμζα Μπιν Λάντεν ήταν νεκρός.

«Δεν έχω τις λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατό του και αν τις είχα δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσα να το μοιραστώ μαζί σας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν στις αρχές Αυγούστου ότι ο γιος του Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μια επιχείρηση που αφορούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, επικαλούμενα αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Αναφορές ότι ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός

Όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump και άλλοι ανώτεροι υπάλληλοι αρνήθηκαν να το επιβεβαιώσουν ή να το αρνηθούν δημοσίως.

«Δεν θέλω να το σχολιάσω», είχε δήλωσει ο Trump στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε.

Ο Χάμζα ήταν το 15ο από τα 20 παιδιά του Οσάμα Μπιν Λάντεν και γιος της τρίτης συζύγου του, ενώ θεωρείται ότι ήταν περίπου 30 χρονών, «αναδείχτηκε ηγέτης της Αλ Κάιντα», δήλωσε το State Department στην ανακοίνωση της αμοιβής.

Ενώ ως «ηγέτης της τζιχάντ», είχε στείλει μηνύματα ηχητικά και βίντεο που ζητούσαν επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών, ειδικά για να εκδικηθεί τη δολοφονία του πατέρα του από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν τον Μάιο του 2011.

Αυτές οι ενέργειές του τον έκαναν σημαντικό για την προσέλκυση μιας νέας γενιάς οπαδών στην εξτρεμιστική ομάδα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, οι οποίες άφησαν σχεδόν 3.000 νεκρούς.

Σχετικά Νέα