

Η οργανωτική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για το προσεχές καλοκαίρι (23/7-8/8), προειδοποίησε ότι δεν θα διστάσει να αναστείλει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία (σ.σ. θα αρχίσει στις 25 Μαρτίου), σε περίπτωση που παρατηρηθεί κοσμοσυρροή.
Όπως κάθε δράση στον πλανήτη, έτσι και η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας θα διεξαχθεί κάτω από αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μάλιστα, η οργανωτική επιτροπή ζήτησε από τους θεατές που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θ’ αρχίσει το ταξίδι της στην Ιαπωνία στις 25 Μαρτίου από τη Φουκουσίμα, να σεβαστούν τα μέτρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα διακοπεί η διαδικασία.
«Μην φωνάζεις, μην ενθαρρύνεις. Εάν θέλετε να το κάνετε, κάντε το με χειροκρότημα και διατηρήστε την κοινωνική αποστασιοποίηση μεταξύ σας. Εάν υπάρξει κοσμοσυρροή στους δρόμους, η Λαμπαδηδρομία μπορεί να σταματήσει, επειδή δίνουμε προτεραιότητα στην δημόσια υγεία και ασφάλεια» σχολίασε ο Γιουκιχίκο Νουνομούρα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της επιτροπής, μιλώντας στον «Guardian».
Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, η Ολυμπιακή Φλόγα θα «ταξιδέψει» στα χέρια 10.000 εθελοντών Λαμπαδηδρόμων, περνώντας από 859 ιαπωνικές πόλεις, μέχρι τις 23 Ιουλίου, οπότε και θα διεξαχθεί η Τελετή Εναρξης της κορυφαίας αθλητικής γιορτής στον πλανήτη.
Σχετικά Νέα
Βιλερουά: Πιθανές περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων – Δεν υπάρχει κίνδυνος πληθωρισμού στην Ευρώπη
Για πιθανές περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων φέτος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε λόγο.
Πεσκόφ: Πιθανή η ειρήνη αν η Ουκρανία αποσύρει τα στρατεύματα από το Ντονμπάς και Νοβοροσίγια
Τις προϋποθέσεις για την εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου,.
Μ. Ομπάμα: Αποκάλυψε γιατί δεν παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ
Η Μισέλ Ομπάμα ξεκαθάρισε τελικά γιατί δεν παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ,.
Πάπας Φραγκίσκος: Πάνω από 100.000 πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το λαϊκό προσκύνημα
Xιλιάδες κόσμου συρρέουν στο Βατικανό για να πουν το τελευταίο αντίο στον Πάπα Φραγκίσκο..