Η ολιγωρία της ΕΥΠ εκθέτει την χώρα στο εξωτερικό!

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα από την «κρατική αεροπειρατεία» της Λευκορωσίας, σχετικά με την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δυστυχώς για ακόμη μια φορά τα «έκανε μαντάρα» και στην κατασκοπεία!

Γράφει ο *Λευτέρης Χρυσοφάκης

Θεωρούμε απολύτως καταδικαστέα την συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία μάλιστα συνέβη σε πτήση από Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους, με τον κατά Λουκασένκο «Τρομοκράτη Ρομάν Προτάσεβιτς ή “δικτάτορα” κατά τον Μάνφρεντ Βέμπερ του ΕΛΚ)» να ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της ηγέτιδας της Λευκορωσικής Αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η οποία είχε συμμετάσχει στο Φόρουμ των Δελφών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσει ή μάλλον καλύτερα να αφυπνίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία το τελευταίο διάστημα δείχνει σημάδια διαρκούς ολιγωρίας σε ανάλογα ζητήματα, κυρίως όμως σε θέματα δημοκρατίας και σεβασμού των πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων. Η Ελληνική Κυβέρνηση, οφείλει να κινηθεί αποτελεσματικά και αποτρεπτικά, προκειμένου να αποκαταστήσει έστω ένα μέρος της χαμένης αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας της στο εξωτερικό.

Διότι, δεν αποτελεί κρυφό μυστικό, ότι η υπόθεση αποκαλύπτει την ανεπάρκεια της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας μας και της διορισμένης με προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Διοίκησης της.
Υπάρχουν εύλογα ερωτήματα προς διερεύνηση, διότι απάντηση δεν πιστεύω, ότι θα υπάρξει ποτέ.

Πώς γίνεται να «αφήνεται κυριολεκτικά έρμαιο στις ορέξεις ενός δικτάτορα» μέλος αποστολής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας που ήρθε στη χώρα μας για συμμετοχή σε Διεθνές Συνέδριο, και είναι γνωστό ότι απειλείται η ζωή του; Πόσοι πράκτορες είχαν επωμιστεί την ασφάλεια του και γιατί δεν έγινε καμία ενέργεια αποτροπής κυβερνητικών πρακτόρων του καθεστώτος Λουκασένκο;

Μια ακόμη «επιτυχία» του επιτελικού κράτους του Μαξίμου και των επιλογών του, με τον κρατικό μηχανισμό και τον Πρωθυπουργό να «συλλαμβάνονται κοιμώμενοι»

*ΜΕΛΟΣ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα