Η Νότια Οσετία ανακοίνωσε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ένωση με τη Ρωσία

Ο επικεφαλής ηγέτης της αποσχισθείσας από τη Γεωργία περιοχής της Νότιας Οσετίας, Ανατόλι Μπιμπίλοφ, όρισε ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το δημοψήφισμα θα λάβει χώρα στις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με σχετικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

“Σύμφωνα με την παράγραφο 16 του άρθρου 50 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας, αποφασίζω να ορίσω δημοψήφισμα για το θέμα της ένωσης με τη Ρωσία. Η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είναι η 17η Ιουλίου 2022”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διάταγμα.

Το διάταγμα τίθεται σε ισχύ την ημέρα της υπογραφής του, τονίζει το TASS.

Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας μετά τον πόλεμο-αστραπή με τη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008. Παρέχει οικονομική στήριξη στις δύο περιοχές, πρόσφερε τη ρωσική υπηκοότητα στους κατοίκους τους, ενώ χιλιάδες στρατιώτες σταθμεύουν εκεί.

Η μικρή, κυρίως ορεινή περιοχή έχει πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκων και συνορεύει με τη Βόρεια Οσετία, η οποία αποτελεί μέρος της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα