

Η προεδρία της Νότιας Αφρικής χαιρέτισε σήμερα το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ – του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Γιοάβ Γκάλαντ – και τριών ηγετών της παλαιστινιακής Χαμάς για εικαζόμενα εγκλήματα πολέμου.
“Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται εξίσου σε όλους ώστε να προασπίζεται το διεθνές κράτος δικαίου, να διασφαλίζεται ότι θα λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα και να προστατεύονται τα δικαιώματα των θυμάτων”, αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του προέδρου Σίριλ Ραμαφόζα.
Η Νότια Αφρική έχει προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εναντίον του Ισραήλ, κατηγορώντας το για γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων. Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία, την οποία χαρακτηρίζει αβάσιμη.
Τόσο το Ισραήλ όσο και η Χαμάς αρνούνται πως έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και επέκριναν το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Σχετικά Νέα
Ταϊλάνδη: Τέλος στις έρευνες στο σημείο που κατάρρευσε ουρανοξύστης από το σεισμό
Η Ταϊλάνδη κήρυξε το τέλος της επιχείρησης έρευνας στο σημείο της Μπανγκόκ όπου κατέρρευσε.
ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Απρίλιο
Οριακά βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν έδειξε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, μετριάζοντας.
Υψηλόβαθμος Σουηδός διπλωμάτης συνελήφθη για κατασκοπεία στη χώρα του σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση
Η σουηδική υπηρεσία ασφαλείας (Säpo) συνέλαβε έναν Σουηδό υψηλόβαθμο διπλωμάτη ως ύποπτο για κατασκοπεία,.
Ανοιχτή η ΕΕ στο να προχωρήσει σε «στοχευμένες αλλαγές» στον νόμο για την τεχνητή νοημοσύνη
Ανοιχτή στο να τροποποιήσει το νόμο περί τεχνητής νοημοσύνης της ΕΕ μετά από μια.