Η Nikola κινδυνεύει με αναγκαστική έξοδο από το χρηματιστήριο Nasdaq λόγω… μετοχής κάτω του 1 δολ.

H αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών ημιφορτηγών Nikola ενημέρώθηκε την Πέμπτη από το χρηματιστήριο Nasdaq ότι η τιμή της μετοχής της υποχώρησε χαμηλότερα από το κατώτατο όριο που απαιταίτει για να παραμείνει εισηγμένη εκεί.

Η μετοχή της Nikola υποχώρησε 20%, στη μεγαλύτερη πτώση της από τον Νοέμβριο του 2020. Ο τίτλος έχει χάσει το 72% της αξίας του από την έναρξη του 2023, κλείνοντας την Πέμπτη στα 62 σεντς.

Εταιρείες οι οποίες αδυνατούν να διατηρήσουν τιμή για τη μετοχή τους άνω του 1 δολ. για 30 συναπτές εργάσιμες ημέρες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποβολής από το χρηματιστήριο. Η μετοχή της Nikola βρίσκεται κάτω του ορίου του 1 δολ. από τις 11 Απριλίου.

Πρόκειται για το τελευταίο εμπόδιο στην πορεία της startup “καθαρών” οχημάτων, η οποία έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα αποχωρήσεις ανώτατων στελεχών της και αποχώρησε από την Ευρώπη προκειμένου να επικεντρωθεί στη μητρική αγορά της, στις ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2023 τα οποία ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία ήταν ελαφρώς χειρότερα απ’ όσο προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η εταιρεία ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ότι η ειδοποίηση από το Nasdaq δεν επηρεάζει τη θέση της στο ταμπλό. Πλέον η Nikola διαθέτει 180 ημερολογιακές ημέρες, έως τις 20 Νοεμβρίου, προκειμένου να επανέλθει εντός του απαιτούμενου εύρους τιμών με τη μετοχή της να πρέπει μέχρι τότε να έχει κλείσει για 10 συναπτές ημέρες σε τιμή άνω του 1 δολ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα